ZF 24

Romania, locul patru in UE la scaderea economiei in trimestrul al doilea

02.09.2009, 16:06 14

Romania ocupa locul al patrulea in UE, in functie de scaderea economiei in perioada aprilie-iunie 2009, cu un declin anual de 8,8%, in timp ce la nivelul blocului comunitar s-a consemnat o scadere medie de 4,7%, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistica, Eurostat.

Dintre cele 18 state prezente in raportul Eurostat, doar Polonia a consemnat o evolutie pozitiva a economiei in perioada aprilie-iunie, de 1,4%, fata de acelasi interval al anului trecut. Cele mai grave reduceri ale Produsului Intern Brut (PIB) le-au avut Lituania (20,4%), Letonia (18,2%) si Estonia (16,6%). Grecia a consemnat cea mai mica scadere a economiei in al doilea trimestru, de 0,2%, fiind urmata de Cipru (0,7%) si Franta (2,6%).

Potrivit datelor ajustate publicate ieri de Institutul National de Statistica, Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a scazut in trimestrul al doilea cu 8,7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul prabusirii consumului si a sectorului de constructii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO