ZF 24

Românii au cumpărat astăzi acţiuni Apple de peste un milion de lei la “discount”

Românii au cumpărat astăzi acţiuni Apple de peste un...

Autor: Adrian Cojocar

11.09.2013, 18:54 1727

Investitorii români au realizat astăzi tranzacţii cu acţiuni ale companiei Apple pe bursa de la Bucureşti în valoare de peste un milion de lei după ce preţul acţiunilor Apple a înregistrat un declin consistent, de 7,8%, până la un preţ de 1.551 de lei/unitate.

În total s-au transferat pe piaţă 691 de acţiuni Apple prin intermediul a 34 de tranzacţii.

Acestea sunt printre cele mai mari tranzacţii realizate într-o singură zi cu acţiunile unei companii străine tranzacţionate pe ATS-ul bursei de la Bucureşti.

Astăzi acţiunile Apple au coborât pe bursa americană cu 5,7%, la un preţ de 466 de dolari/titlu după ce preţul noului iPhone low-cost, prezentat de companie marţi, a fost considerat de analişti prea ridicat pentru a permite companiei să se impună pe pieţele emergente.

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5, potrivit Wall Street Journal.

Apple a prezentat marţi şi sistemul de operare iOS 7, noua versiune a sistemului de operare instalat pe iPhone-uri, iPad-uri şi alte produse.

Presa străină a relatat că principalul concurent, Google, nu a fost deloc impresionat de noile scoase pe piaţă de Apple.

În prezent Apple este una dintre cele mai valoroase companii din lume, cu o capitalizare de piaţă de 423 mld. dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24