ZF 24

Sfârşitul unei ere: CEO-ul Carlsberg, Cees 't Hart, a anunţat că se retrage din funcţie, după 8 ani în care a stat la cârma producătorului de bere

Sfârşitul unei ere: CEO-ul Carlsberg, Cees 't Hart, a...

Autor: Daniel Belu

07.03.2023, 11:20 134

Cees 't Hart, CEO-ul Carlsberg se va retrage după opt ani, în condiţiile în care producătorul danez de bere se încearcă să iasă din Rusia şi să crească preţurile suficient de mult pentru a compensa inflaţia în creştere, conform Bloomberg.

Hart va părăsi producătorul de bere cel târziu la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, a declarat marţi Carlsberg, adăugând că a început căutarea unui succesor. Acţiunile companiei au scăzut cu până la 4%.

Născut în 1958, CEO-ul olandez se află în această funcţie din 2015 şi împlineşte anul acesta 65 de ani.

Hart a devenit primul CEO non-danez al Carlsberg cu misiunea de a restabili creşterea după o perioadă de stagnare a veniturilor. În timpul mandatului său, a reuşit să reducă costurile şi să îmbunătăţească profitabilitatea, dar nu a reuşit să relanseze creşterea puternică a veniturilor.

Producătorul danez de bere a declarat în februarie că anul 2023 va fi dificil şi a semnalat că industria ar putea atinge o limită cu creşterile de preţuri, deoarece consumatorii încep să se retragă şi să consume mai puţină bere. Acesta a emis o prognoză de profit de mare amploare, spunând că profitul operaţional pe întregul an ar putea creşte sau scădea cu până la 5%.

"Rămânerea la bord pentru încă o jumătate de an îmi va permite mie şi echipei să continuăm să realizăm planurile noastre pentru 2023 şi să realizăm vânzarea afacerii din Rusia înainte de vară", a spus CEO-ul în declaraţie.

Hart s-a concentrat pe extinderea gamei de specialităţi şi a sortimentului de bere fără alcool ale producătorului cu o vechime de 176 de ani, segmente în care profitabilitatea a fost cea mai mare.

Carlsberg, care este cel mai mare producător de bere din Rusia şi are 8.400 de angajaţi în această ţară, a declarat în martie anul trecut că va ieşi complet din această ţară din cauza războiului din Ucraina. Producătorul de bere a intrat în Rusia în anul 2000, iar operaţiunile au fost considerate ani de zile ca fiind cea mai mare oportunitate de creştere a producătorului de bere. Piaţa reprezenta anterior aproape o treime din profitul Carlsberg, dar cota sa a scăzut în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO