ZF 24

Siemens a investit 1 mil. euro intr-un centru de cercetare in Cluj

19.09.2006, 14:25 48

Siemens Program and System Engineering (PSE) Romania a anuntat ca a deschis al doilea centru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca. Valoarea investitiei in acest centru s-a ridicat la aproximativ un milion de euro, conform oficialilor Siemens.
Centrul are o suprafata de 1.000 de metri patrati. Insa, compania estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an suprafata noului centru de cercetare si dezvoltare se va dubla. Totodata, Siemens are in plan ca pana la finalul anului sa angajeze aproximativ 100 de dezvoltatori in centrul de cercetare si dezvoltare de la Cluj.
"Grupul PSE din cadrul Siemens genereaza aproximativ 30% din intreg volumul de software si electronica al concernului", a spus Alexander Simionescu, directorul general al Siemens PSE Romania.
Printre proiectele locale ale companiei se numara Hipath 4000 realizat pentru Porsche Romania, in cadrul caruia au fost implementate facilitati IP, dar si proiectul eFrauda, realizat pentru Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24