ZF 24

Sixt aduce un nou „Matiz” pe piata locala sub numele Chery

Sixt aduce un nou „Matiz” pe piata locala sub numele Cherry
04.08.2009, 11:32 223

Compania de leasing operational si rent-a-car Sixt New Kopel, va importa si distribui automobilele chinezesti Chery pe piata locala, in urma unui parteneriat semnat la finalul lunii trecute.

Comercializarea va incepe prin unitatile teritoriale Sixt dupa ce producatorul chinez va obtine certificatul de omolograre pentru modelele sale, conform normelor impuse de piata europeana.

Chery Automobile a fost fondata de statul chinez in 1997 si produce o gama cu mai mult de 10 modele. Primele modele produse de compania chineza au fost bazate pe conceptul de masina de oras, similar modelului Matiz produs timp de mai mult de zece ani de coreenii de la Daewoo la Craiova.

„Chery nu a fost singura companie pe care am avut-o in vedere dar, dupa multe eforturi si studii de piata, s-a dovedit, in final, cea mai buna solutie,” a declarat Dudy Perry, director general Sixt New Kopel Romania.

Preturile masinilor nu au fost inca anuntate.

Sixt New Kopel, care detine si businessul de vanzari de automobile rulate AAA New Kopel, se afla intre primele trei companii de leasing operational din Romania, estimand pentru acest an contracte in valoare de 80 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels