ZF 24

Sondaj CIS Gaz : 82% dintre români spun că facturile din iarnă au fost cu cel puţin 25% mai mari decât în iarna anterioară, iar jumătate dintre consumatori au redus temperatura în locuinţă

 Sondaj CIS Gaz : 82% dintre români spun că facturile...

Autor: Roxana Rosu

20.07.2023, 15:27 66

Costurile cu utilităţile au urcat mult sau foarte mult în ultimele 12 luni, consideră peste 95% dintre românii care au participat la un sondaj iniţiat de CIS Gaz, companie românească activă în industria gazelor naturale, iar 82% spun că facturile din iarnă au fost cu cel puţin 25% mai mari decât în iarna anterioară, soluţia găsită de jumătate dintre consumatori fiind reducerea temperaturii în locuinţă.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1.383 de respondenţi, iar aproape 37% dintre ei cred că investiţiile în infrastructura energetică ar avea un impact major în reducerea facturilor pentru populaţie, în contextul în care 64% îşi asigură încălzirea cu centrală proprie pe gaze naturale.

Scumpirea facturilor în iarna trecută a făcut ca aproape 80% dintre consumatorii intervievaţi să spună că impactul asupra bugetului familiei a fost puternic sau foarte puternic.

În opinia lor, printre măsurile care ar trebui luate pentru a atenua impactul, în afară de investiţiile în infrastructură, se numără investiţii pentru o mai bună izolare a locuinţelor (44%) şi acordarea de ajutoare suplimentare pentru instalarea unor panouri solare (33,7%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO