ZF 24

Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Cea mai populară criptomonedă

Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Cea mai...

Autor: Alex Ciutacu

23.01.2018, 17:36 388

Cea mai populară criptomonedă din lume este bitcoin. Aceasta a fost lansată în 2008, iar de la începutul anului 2017, preţul acesteia a crescut cu peste 10.000 de dolari, încurajând atât investitorii cât şi posibilii investitori să aibă mai multă încredere în piaţa criptomonedelor şi în profiturile pe care le pot obţine de pe urma acesteia.

Bitcoin a devenit cea mai populară criptomonedă, fiind locul 1 în privinţa capitălizării de piaţă, potrivit platformei coinmarketcap.com. Valoarea ei la ora redactării materialului este de 10.300 de dolari, la o capitalizare de piaţă de 173,8 miliarde de dolari.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

În acest moment, sunt emişi în piaţă 12,5 bitcoini la fiecare 10 minute, iar ultimul bitcoin va fi emis în anul 2140.

Începând de la linii aeriene, hoteluri, şcoli şi până la dezvoltatori imobiliari, bitcoin îşi face intrarea în pieţele de retail ale lumii ca monedă de schimb. 

Bitcoin este ţintuit de diverşi specialişti financiari, încă de când valora 5.000 de dolari. Mai mulţi CEO de seamă, precum Jamie Dimon, de la JPMorgan Chase, au acuzat bitcoin că ar fi o fraudă fiscală, pentru ca mai apoi să spună în public că şi-au schimbat părearea. 

Cel mai recent anunţ vine din partea unui laureat al Premiului Nobel. Bitcoin se va „prăbuşi probabil în totalitate”, a afirmat economistul Robert Shiller, laureat al premiului Nobel, precizând că febra provocată de această monedă virtuală îi aminteşte de „mania lalelelor” din urmă cu câteva secole din Olanda, scrie CNBC. Shiller, profesor la Universitatea Yale, a explicat că există „bule peste tot”, Bitcoin fiind doar una dintre ele.  „Bitcoin nu are nicio valoare dacă nu există un consens că valorează ceva. Alte lucruri ca aurul ar rămâne cu ceva valoare chiar dacă oamenii nu le-ar considera investiţii”, a spus  economistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO