ZF 24

Un director Siemens din Grecia, acuzat ca a mituit politicieni pentru a manipula alegerile

27.05.2009, 12:07 20

Fostul director al filialei din Grecia a grupului german Siemens, Michalis Christophorakos pe numele caruia justitia greaca a emis un mandat international de arestare, ar fi mituit membri ai Guvernului grec pentru a manipula alegerile din perioada 1996 - 2007 in favoarea sa, scrie Suddeutsche Zeitung, citat de AFP.

Sume de bani sub forma de “mita ar fi ajuns la formatiunea Noua Democratie (ND, aflata la putere), la Pasok (partid socialist, situat in opozitie), dar si la Guvernul actual”, potrivit cotidianului, care se bazeaza pe “o reclamatie depusa chiar de Siemens la Inalta Curte de la Munchen”.

Compania germana a acceptat in luna decembrie sa plateasca o amenda de 800 de milioane de dolari pentru acuzatii de coruptie. Grupul mai era anchetat la sfarsitul anului trecut in cel putin zece alte state pentru presupuse infractiuni de coruptie . Numai un singur membru al consiliului de conducere a ramas in functie din 2006, anul in care a izbucnit scandalul de coruptie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO