ZF 24

Update: Cel mai scump minut din istoria Romaniei sau cum s-au pierdut vineri 10 octombrie 2008, la ora 16:30, 2,2 miliarde de euro pe Bursa intr-un singur minut

no title
10.10.2008, 17:58 35

Cea mai mare pierdere din istoria Bursei intr-un timp atata de scurt s-a inregistrat la inchiderea sedintei de vineri, cand, intr-un singur minut de tranzactionare, principalele actiuni listate au scazut cu 15%, fata de preturile de inchidere de joi.

Singurele exceptii au fost Transelectrica si BRD, care au pierdut 10,5%. In rest, atat SIF-urile, cat si Petrom, Erste sau Transgaz au inchis cu scaderea maxima permisa pe parcursul unei sedinte.

Practic, sedinta de tranzactionare de astazi s-a rezumat la un singur minut, in care s-au realizat toate tranzactiile posibile pe baza ordinelor de vanzare si de cumparare introduse pe parcursul zilei.

Desi intervalul de tranzactionare a fost extrem de scurt, valoarea tranzactiilor din piata a depasit 3,2 milioane de euro, reprezentand aproape jumatate din rulajul dintr-o zi normala de tranzactionare.

Conducerea Bursei a incercat sa evite astfel situatia de miercuri cand a oprit sedinta de tranzactionare din cauza scaderior puternice.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO