ZF 24

Vanzarile Faurecia au crescut cu 8,8% la noua luni, la 9,32 mld. euro

24.10.2007, 14:31 10

Producatorul francez de componente auto Faurecia, cu operatiuni si in Romania, a inregistrat, in primele noua luni ale anului, vanzari de 9,32 miliarde euro, in crestere cu 8,8% fata de perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei, preluat de Mediafax.

Excluzand vanzarile unei componente a catalizatorului, care cuprinde, in structura sa, metale pretioase, si nu este fabricata de companie, si fara a lua in considerare impactul variatiilor cursului de schimb valutar, avansul vanzarilor s-a plasat la 7,8%, iar valoarea lor la 8,14 miliarde de euro.

In Romania, grupul francez detine compania Faurecia Seating Talmaciu si a preluat, in luna ianuarie, 50% din compania Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, de la firma portugheza Simoldes Plasticos, ceea ce ii va permite extinderea colaborarii cu Renault, in special pentru programul Dacia Logan. Euro APS produce si livreaza, printre altele, panouri de usi, bare de protectie si sisteme de amortizare a zgomotului pentru uzina Dacia din Pitesti.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels