ZF 24

Vladescu vrea un sistem de salarizare care sa fie legat direct de productivitate

06.01.2010, 09:42 16

Cresterea eficientei in munca ar putea fi realizata prin creareaunui sistem de salarizare care sa fie legat direct deproductivitate, in contextul in care Romania se afla sub mediaUniunii Europene la acest indicator, a declarat agentiei Mediafaxministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"In general, Romania este un stat in care productivitatea munciieste sub media productivitatii din Uniunea Europena. Deci, dinacest punct de vedere, fiecare dintre noi suntem mai putineficienti decat un cetatean european. Aici este o poveste care tinede dezvoltarea tehnologica, o poveste care tine de calitateainfrastructurii, dar care tine si de nivelul de educatie, obligatiacu care omul isi indeplineste indatoririle acolo unde lucreaza, decinstea cu care face acest lucru si multe, multe altele", a spusVladescu.

Un sistem de salarizare legat direct de productivitate vadetermina o presiune pe piata muncii, "care va crea emotii" privindstabilitatea locului de munca, astfel incat fiecare angajat sadepuna eforturile necesare, a afirmat ministrul Finantelor.

Ministrul Finantelor a adaugat ca trebuie gasita o solutie caresa imbine interesul angajatorului de avea o piata a munciiflexibila cu nevoia de protectie sociala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO