Produsele de patiserie artizanală Bisou ajung în patru oraşe prin parteneri şi în toată ţara prin intermediul comenzilor online.
Braseria Bisou vrea să investească între 250.000 şi 300.000 de euro într-un nou laborator în Iaşi, dedicat gamei de produse ambalate, într-o investiţie ce ar putea fi realizată până la finalul anului 2021, a declarat Elena Păsălău, proprietar, Bisou, în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.
„Noi avem în vedere ca plan de investiţii un nou laborator de produse pentru gama noastră de produse ambalate. Sperăm ca până la finalul anului viitor să avem un laborator separat şi să putem extinde şi gama de produse. Investiţia ar fi cuprinsă între 250.000 şi 300.000 de euro“, a explicat Elena Păsălău, cea care a fondat producătorul de patiserie artizanală din Iaşi cu afaceri de peste 1 mil. lei în 2019.
Dincolo de Iaşi, unde este situată singura locaţie fizică Bisou, produsele companiei ajung în Bacău, Suceava, Neamţ şi Bucureşti prin distribuitori şi parteneri.
În urma unui parteneriat încheiat în urmă cu aproape trei luni cu Cărtureşti, produsele Bisou se află şi în librăriile din Capitală.
Elena Păsălău a declarat că investiţia într-un nou laborator va mai aduce încă 10-12 locuri de muncă, iar Bisou va putea acoperi atât magazine mai mari, cât şi locaţii din retailul modern, ajungând astfel la nivel naţional.
„Sperăm să acoperim toate oraşele mari, Timişoara, Cluj, Oradea, Arad, dar sperăm să ajungem şi în alte zone ale ţării, iar de la oraşele mari să fim apoi şi în oraşe mai mici. Noi considerăm că merită să ajungem în toate oraşele, dar depinde foarte mult şi de concept pentru că produsul nostru nu este unul care arată bine la raft în orice împrejurări“, a adăugat ea.
Cu o diminuare de 50% a traficului din locaţia aflată în Iaşi, Bisou se numără printre businessurile care s-au adaptat rapid la începutul stării de urgenţă şi au pariat pe canalele online.
„Ne-am mişcat repede şi am făcut un magazin online în patru zile. Ne-a ajutat foarte mult canalul online, în special pentru că noi de sărbători pregătim preparate tradiţionale şi dat fiind că sărbăorile s-au nimerit în stare de urgenţă, ne-a ajutat extraordinar de mult că am putut primi comenzi online. (...) Facem livrări în toată ţara cu ajutorul firmelor de curierat“, a spus Păsălău.
Care este principala problemă identificată de Bisou:
Birocraţia a fost cea mai mare provocare. Din tot ce am făcut până acum cred că este cea mai mare provocare. Este de fapt o taxă ascunsă, după părerea mea. Totul se analizează de formă şi nu de fond. E mai important dacă ai un document pe care scrie câte dispozitive cu dezinfectant ai în unitate decât numărul real al acestora. Începem să înţelegem unde este problema.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE