ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Tatian Diaconu, Nhood: Piaţa devine tot mai competitivă, un proiect imobiliar se face cu sprijinul comunităţii

28.10.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Un proiect imobiliar trebuie să aducă ceva în plus într-o zonă a oraşului, iar acesta să fie dezvoltat împreună cu şi pentru comunitate, altfel în timp îşi pierde valoarea.

„Am ajuns în punctul în care nu mai putem face proiecte fără «sare şi piper» şi fără sprijinul comunităţii. Ne uităm la ce se întâmplă în alte ţări, dar şi în România unde exemplul de la Braşov este fără doar şi poate unul de urmat, unde la fel de bun este şi exemplul celor de la Iulius la Iaşi sau Timişoara, unde colegii de la One în Bucureşti de asemenea încearcă să regenereze anumite platforme industriale. Investitorii îşi propun să creeze proiecte mixte, proiecte cu cap şi suflet, să redea comunităţii o parte din istorie. Noi în România devenim mai educaţi, mai conştienţi de nevoile noastre şi învăţăm să ne respectăm şi trecutul“, a spus Tatian Diaconu, CEO al Nhood România.

Următorul pas în proiectul Cartierului Coresi din Braşov îl reprezintă consolidarea şi modernizarea Hangarului, un monument din istoria IAR Braşov – Industria Aeronautică Română şi locul unde a fost produs primul avion românesc.

„Hangarul – monument istoric IAR, pe care ne dorim să îl transformăm într-un concept de gastro-entertainment – o nouă funcţiune ce se va adăuga Cartierului Coresi, din dorinţa de a continua să le oferim oamenilor servicii şi experienţe noi“, a spus Tatian Diaconu. El este de părere că dacă toate aceste entităţi sunt într-o colaborare când se desenează un proiect şi fiecare urmăreşte un interes şi interesele sunt convergente, atunci vom regăsi într-un proiect şi respect pentru trecut şi o şcoală şi o clinică medicală şi acces către proiect şi locuri de parcare suficiente şi spaţii verzi şi un model de business pentru care acţionariatul să fie mulţumit. „Cheia e să identifici toţi stakeholderii şi să faci un proiect care să mulţumească pe fiecare. Orientarea spre profit se face cu înălţime şi densitate“. Dezvoltatorul Cartierului Coresi din Braşov continuă faza a patra de dezvoltare a Coresi Business Campus, extinzând spaţiile de birouri cu 10.500 mp GLA. În total, faza a patra va avea 25.000 mp.

Coresi Business Campus, parte inte­grantă a Cartierului Coresi - cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, dezvoltat de Ceetrus este unul dintre cluste­rele de afaceri cu cea mai rapidă creştere şi se dezvoltă într-un ecosistem complex de servicii, comerţ, locuinţe şi de afaceri.

Proiectul, dezvoltat pe o suprafaţă de 60.000 de mp, reprezintă un mix echilibrat de clădiri industriale convertite în spaţii de birouri, precum şi de clădiri noi de birouri clasa A, cu servicii integrate. Campusul găzduieşte peste 30 de companii naţionale şi internaţionale şi peste 6.000 de angajaţi. Prin proiectarea sa, zona este capabilă să răspundă provocărilor de dezvoltare din următorii ani, iar potenţialul de dezvoltare va ajunge la 100.000 de mp.

Dezvoltarea fazei 4 a proiectului a debutat anul acesta iar construcţia prevede două clădiri – U1 şi H2. Clădirile vor avea un design modern, un regim de P plus 4 etaje şi facilităţi specifice standardului clasa A. Prima clădire construită, U1, va avea o suprafaţă totală disponibilă pentru închiriere de 10.500 de mp.

În Campus, Ceetrus a dezvoltat începând cu anul 2020 proiectul de co-working The Business Factory, cu o suprafaţă 3.000 mp şi peste 250 spaţii de birouri de diverse dimensiuni, după o investiţie totală de peste 1,4 milioane de euro. The Business Factory, cu un design ultramodern, dotări şi aparatură de ultimă generaţie,  reprezintă locul unde lucrează laolaltă freelanceri, antreprenori, angajaţi la diverse companii, consultanţi, specialişti, şi unde, uneori împărtăşesc idei şi expertiză în diverse domenii.

Amplasarea într-o zonă în continuă dezvoltare a oraşului, calitatea construcţiilor, dotările tehnice şi facilităţile moderne şi eficiente energetic, fac din birourile Coresi Business Campus una dintre cele mai atractive zone de birouri din oraş. Beneficiind de un spaţiu de lucru colaborativ şi creativ, Coresi Business Campus oferă o serie de posibilităţi care pot fi personalizate în funcţie de necesităţile fiecărei companii în parte, inclusiv posibilitatea de extindere imediată.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank