ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Daniela Burcă, COO la Prysmian: Investim în creşterea producţiei la Slatina, dar şi în cercetare-dezvoltare şi într-un centru de IT în România. „Avem peste 50 de posturi deschise pe partea de IT şi vrem să ne atragem colegi aici.“

29.04.2024, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a gru­pului Prysmian listat pe bur­sa din Italia, a de­marat la sfârşitul lunii febru­arie lucrările la o nouă linie de producţie a cablurilor electrice de medie tensiune, la fabrica din Slatina.

Proiectul reprezintă o investiţie directă a companiei, de 23 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, şi va creşte capacitatea fabricii cu 12.000 de tone pe an de cablu electric de medie tensiune, spun repre­zentanţii companiei.

„Aceste investiţii vor reprezenta pentru noi o creştere a producţiei cu 20% faţă de producţia actuală. Aici, în Slatina, le putem produce eficient. Cablurile pe care noi le vom produce se adresează în prin­cipal distribuitorilor de energie electrică către populaţie. Şi avem nişte parteneri locali, mai ales pe partea de piaţă de energie din România, care ne-au semnalat că această nevoie este prezentă. Şi atunci, bineînţeles că venim în întâmpinarea lor cu creşterea capacităţii de producţie. Şi are legătură şi cu expansiunea pieţei maşinilor electrice şi a parcurilor fotovoltaice“, a spus Daniela Burcă, director operaţional Prysmian în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Prin intermediul acestei investiţii, Prysmian va creşte capacitatea fabricii prin şase noi linii de producţie şi va duce investiţia totală la 75 mil. euro în ultimii 19 ani de când businessul italienilor este prezent la Slatina.

„În momentul de faţă suntem peste 1.300 de angajaţi. Ne aşteptăm ca la finalul anului să fim undeva în jur de 1.350, dacă nu chiar spre 1.400. Am demarat angajările, avem posturi deschise şi oricine îşi doreşte un job nu doar pe partea de producţie de cabluri, dar şi în partea de inginerie, R&D şi în IT, să aplice. Toate posturile noastre sunt publice, sunt publicate pe pagina noastră“, a spus directorul operaţional.

Ea a subliniat că Prysmian va continua să se extindă, iar miza următoare este Centrul de Excelenţă în IT.

„Chiar dacă în acest moment avem angajaţi în jur de 70 de colegi, dorim să angajăm în continuare. Avem peste 50 de posturi deschise pe partea de IT şi vrem să ne atragem colegi aici. Acesta este unul din motivele pentru care am deschis de curând şi un birou la Bucureşti, pentru a fi mai aproape, dacă vreţi, de polul tehnologic din Capitală şi a ne găsi colegi şi în acea zonă“, a subliniat Daniela Burcă.

Prysmian produce anual la fabrica din Slatina peste 35.000 de tone de conductori electrici de diferite tipuri, care sunt întâlniţi în cele mai comune reţele electrice, de la reţelele din construcţii şi industrie la cabluri de medie şi înaltă tensiune pentru reţelele de transport subterane sau aeriene. Fabrica din Slatina exportă anual cabluri şi con­ductori electrici către principalii furnizori de electricitate din România, dar si din Europa. Compania Prysmian Cabluri şi Sisteme a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de peste 2 mld. lei (412,2 mil. euro), în creştere cu 50,4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de aproximativ 1,5 mil. lei (303.000 de euro), de la un profit net de 179.496 lei (36.500 euro) realizat în 2021, conform datelor publice. Prysmian Cabluri şi Sisteme a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.245 de angajaţi, cu 105 oameni mai mult decât în anul precedent.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank