ZF Live

VIDEO ZF Live.Cum este să vinzi companiilor servicii de business intelligence? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 7 octombrie, cu Andrei Iordan, CEO al WINFO

Autor: Octavian Calei

07.10.2013, 14:42 465

Companiile româneşti preferă să îşi cumpere o maşină decât să investească într-un sistem informatic care analizează datele firmei şi le ajută în procesul decizional să îşi îmbunătăţească afacerea, a spus Andrei Iordan, CEO al WINFO, prezent luni, 7 octombrie, la emisiunea de business ZF Live.

„În România acest concept de business intelligence a început să fie înţeles începând cu 2005-2006. În 2007 foarte puţini conştientizau ce înseamnă business intelligence, aveau senzaţia că sunt programe pentru studenţii extrem de dezvoltaţi şi la care şi ei vor adera în curând”, a spus Iordan.

Business Intelligence reprezintă o categorie de software care preia datele unei companii şi le transformă în informaţii relevante pentru decizia de business.

„Firmele româneşti preferă să cumpere o maşină decât să investească într-un software. Cei care spuneau asta acum câţiva ani, acum cred că nu mai pot să-şi ia nicio maşină”, a mai spus antreprenorul.

WINFO este o firmă care oferă soluţii de business intelligence pe piaţa din România. Firma are 12 angajaţi şi a obţinut o cifră de afaceri de 600.000 de euro anul trecut. Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără şi Carrefour România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO