ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Listarea deceniului la bursă. “Am scris o pagină de istorie cu Romgaz”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 1 noiembrie, cu Lucian Anghel, BVB

Autor: Cătălina Butan

01.11.2013, 14:30 413

Romgaz a vândut 15% din acţiuni prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 382,8 milioane euro), aproape de maximul vizat, tranşa destinată investitorilor mici a fost majorată de la 15% la 20% din totalul ofertei, iar investitorii instituţionali din străinătate au preluat 60% din ofertă.

“Am scris o pagină de istorie fabuloasă cu Romgaz-ul, o să ne aducem aminte 20-30 de ani de acest moment. În toate centrele financiar din lume s-a discutat despre România”, a spus Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, în emisiunea ZF Live de vineri, 1 noiembrie.

Anghel a vorbit în emisiunea ZF Live despre cum s-a desfăşurat listarea, despre investitorii care au achiziţionat acţiunile dar şi despre cum a fost perceput evenimentul în mediul internaţional.

Acţiunile vândute de stat în oferta publică iniţială (IPO) de la Romgaz Mediaş (SNG) vor intra la tranzacţionare pe data de 12 noiembrie, concomitent pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra.

Statul a vândut în ofertă 57,8 milioane de acţiuni, reprezentând 15% din capitalul companiei, la preţul de 30 de lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO