ZF Live

Video ZF Live: Ministrul Finanţelor: Reducerea TVA s-a discutat cu FMI şi în decembrie, dar nu au acceptat la acel moment

26.02.2015, 14:38 182

Reducerea TVA şi a accizelor nu au fost discutate cu FMI doar în luna februarie, ci şi în decembrie, dar la acel moment s-a agreat doar reducerea TVA la pachetele all-inclusiv din turism, a declarat la ZF Live ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.

“Noi am propus ca reducerea de TVA să fie din ianuarie, dar FMI nu a acceptat la acel moment şi au cerut să vadă evoluţia  pe trimestre. In conditiile in care in 2015 am redus CAS cu 5% si avem profit reinvestit neimpozitat tot avem un plus de 13 mld lei fata de anul trecut la buget, la care expertii ministerului mai estimeaza inca 8 mld lei. "

Ministrul a mai spus cã FMI a anuntat la sfarsitul anului trecut o crestere de 2%. La inceputul anului 2015 au venit si au spus că România va avea o creştere de 2,9%.

In decembrie au zis ca pe 2015 vom avea o crestere de 2,4%. In februarie au zis ca va fi 2,7%.

"Nu ne prinde toamna si Comisia si FMI vor veni si vor zice 3%. "

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO