ZF Live

ZF Live. Anca Hociotă, Camera de Comerţ Româno-Germană: 30% din locurile din şcoli profesionale sunt pentru mecanici auto

20.08.2015, 14:54 353

Pentru a-şi asigura forţa de muncă, multe firme au încheiat parteneriate cu şcoli profesionale pentru a creşte numărul de clase, dar de cele mai multe ori locurile disponibile nu se ocupă la începutul anului din cauza reticenţei elevilor.

“30% din locurile disponibile sunt pentru mecanici auto. Apoi sunt locuri pentru bucătari şi ospătari. Nu e neapărat corelată oferta la cererea din piaţă. Din păcate sunt puţine instrumente prin care se fundamentează cifra de şcolarizare”, a spus la ZF Live Anca Hociotă, manager training Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Ea dă exemplul unui grup de companii germane şi austriece, inclusiv Billa, C&A, Humanic şi Deichmann, care s-au unit în acest an şi au creat două clase la o şcoală profesională din Bucureşti. “Caută mult poziţii de comerciant.Din păcate, locurile din cele două clase nu s-au ocupat”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live

AFACERI DE LA ZERO