ZF News

Novo Nordisk plănuieşte o expansiune de 2,3 miliarde de dolari în Danemarca

Novo Nordisk plănuieşte o expansiune de 2,3 miliarde de...

Autor: Daniel Belu

18.06.2023, 08:11 432

Novo Nordisk A/S cheltuieşte 15,9 miliarde de coroane daneze (2,29 miliarde de dolari) pentru a extinde facilităţile de producţie din Danemarca, producătorul de medicamente pentru obezitate încercând să asigure capacitatea pentru portofoliul său viitor, conform Bloomberg.

Investiţia din Hillerød, Danemarca, este planificată pentru a crea o producţie suplimentară pentru medicamentele sale în curs de dezvoltare pentru combaterea bolilor cronice grave, a declarat luni Novo într-o declaraţie. Extinderea nu are legătură cu semaglutida, ingredientul activ din medicamentele sale pentru obezitate şi diabet Wegovy şi Ozempic, a precizat Novo.

Evaluarea de piaţă a Novo a crescut vertiginous, acum pe locul al doilea în Europa, după gigantul de lux LVMH pe baza promisiunii unor terapii care induc pierderea în greutate, creând o adevărată agitaţie în întreaga lume, alături de eforturi pentru a ţine pasul cu cererea. Medicamentele aflate în curs de dezvoltare în portofoliul companiei includ medicamente care vizează tratarea bolilor de inimă.

Construcţia pentru extinderea instalaţiei existente de producţie de ingrediente farmaceutice active a început şi se aşteaptă să fie online până la începutul anului 2029, a declarat Novo. Extinderea va acoperi aproximativ 65.000 de metri pătraţi şi a fost proiectată în mod flexibil pentru a găzdui o gamă largă de tehnologii pentru diferite medicamente.

Noua capacitate ar putea ajuta Novo să evite astfel de probleme pe care le-a întâmpinat în aprovizionarea publicului cu medicamentul său pentru pierderea în greutate. Luna trecută, producătorul de medicamente a anunţat că reduce temporar cu 50% disponibilitatea unor doze în SUA, în timp ce lucrează la extinderea producţiei.

Se preconizează că piaţa globală a obezităţii va exploda pe măsură ce ţările se confruntă cu această boală şi cu condiţiile de sănătate aferente. Se estimează că vânzările de medicamente pentru obezitate vor ajunge la 44 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit Bloomberg Intelligence.

Investiţia în producţie "va asigura dezvoltarea continuă a pipeline-ului nostru în fază avansată", a declarat în comunicat Henrik Wulff, vicepreşedinte executiv pentru aprovizionare cu produse, calitate şi IT. De asemenea, "confirmă Hillerød şi Danemarca ca pietre de temelie în amprenta noastră globală".

Se aşteaptă ca această extindere să creeze 340 de noi locuri de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO