ZF News

„Statul e total absent din ecuaţia sectorului construcţiilor. Nu există investiţii ale statului, iar locuinţele sociale sunt total abandonate“

„Statul e total absent din ecuaţia sectorului...

Autor: Andreea Neferu

20.11.2013, 00:08 225
Constantin Hariton, direc­to­rul general al produ­că­to­ru­lui de materiale de con­strucţii Saint-Gobain Con­struc­tion Products – Rigips Bu­siness Unit, spune că statul nu se im­plică în dinamizarea sectorului con­struc­ţiilor, care ar putea avea o con­tri­buţie importantă la creşterea eco­no­mică.
 
„Statul e total absent din ecuaţia sectorului construcţiilor. Nu există in­ves­tiţii ale statului, locuinţele sociale sunt total abandonate şi este o absenţă a pro­iec­telor legislative care să dina­mi­ze­ze sectorul. În toată Europa, există o pre­ocupare a guvernelor de dezvol­tare a sectorului construcţiilor, care an­ga­jea­ză foarte multă forţă de muncă“, a ex­pli­cat Ha­riton.
 
El a precizat că una dintre măsurile pe care statul român le-ar putea lua pentru a sprijini piaţa construcţiilor ar fi modificarea TVA şi a facilităţilor fiscale pentru investitorii dispuşi să înceapă noi proiecte, precum şi sprijinirea programului Prima casă şi a celui de reabilitare termică, astfel încât acestea să fie folosite în mod eficient.
 
Piaţa con­strucţiilor a fost una dintre cele mai afectate pe timp de criză, înregistrând un declin de peste 40% şi finali­zând anul anterior la o valoare de puţin peste 9 miliarde de euro, potrivit estimărilor anterioare ale Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO