ZF Transilvania

Centura de nord-est a Clujului a fost finalizată, investiţie de 6 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

03.07.2011, 12:37 1388

Tronsonul de nord-est al centurii ocolitoare a municipiuluiCluj-Napoca a fost dat sâmbătă în folosinţă, investiţiaridicându-se la 26,6 mil. lei (circa 6 mil. euro). Centura are întotal 5,4 km, iar lucrările au fost executate de compania deconstrucţii Tirrena Scavi SPA. Lucrările de construcţie au fostdemarate în anul 2006.

"Centura de nord-est a Clujului este un proiect început deprimărie şi finalizat de guvern. Următorul pas este finalizarea,până în toamnă, a celuilalt tronson de centură, Vâlcele-Apahida.Cele două centuri au scopul de a scoate traficul greu din oraş'', adeclarat premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea centurii de laCluj.

Centura de nord-est a Clujului asigură legătura spre rutaDej-Baia Mare, urmând ca din toamnă să fie corelată cu centura desud-est Vâlcele-Apahida, care va avea o lungime de circa 24 km.Tronsonul recent inaugurat ocoleşte partea de nord a municipiuluiCluj-Napoca, cartierul Someşeni şi aeroportul, precum şi o partedin localitatea Sânnicoară. Traficul estimat la finalizareaproiectului este de 7.000-9.000 de vehicule pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24