ZF Transilvania

Clujul investeşte peste 9 mil. lei în modernizarea unui centru de servicii sociale

Autor: Laurentiu Cotu

05.06.2012, 13:57 103

Consiliul Judeţean Cluj-Napoca a demarat un proiect european în valoare totală de 9,2 mil. lei (2,1 mil. euro), din care 6,3 mil. lei (1,4 mil. euro) reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru reabilitarea şi modernizarea unui centru de servicii sociale comunitare din oraş.

Execuţia efectivă a lucrărilor, care vizează modernizarea unei suprafeţe utile totale de 1.334 mp, va demara în cursul săptămânii viitoare, iar finalizarea acestora se va realiza într-un termen de maxim 18 luni.

Proiectul ''Centru comunitar judeţean-complex de servicii sociale comunitare pentru copii şi adulţi'' a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Odată finalizat, centru de servicii sociale va furniza servici de suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate, sprijin pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională a tinerilor sau consiliere.

Totodată, acest centru va furniza şi servicii de îngrijire socio-medicală de recuperare şi reabilitare, kinetoterapie, fizioterapie, terapie ocupaţională, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie pentru copii şi persoane adulte cu deficienţe. Beneficiari proiectului vor fi copii cu dizabilităţi, cu autism sau cu tulburări din spectrul autist, persoane adulte cu dizabilităţi, persoane cu demenţă Alzheimer, precum şi tineri care părăsesc sistemul de protecţie. Capacitatea centrului va fi de 488 de persoane, urmând să fie create 55 de noi locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels