ZF Transilvania

Germanii de la Geiger reabilitează o stradă din Sibiu pentru 4 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

28.06.2012, 14:57 251

Compania Geiger Transilvania, membră a grupului german Geiger, a câştigat un contract de peste 4 mil. euro, TVA inclus, cu municipalitatea Sibiu, pentru execuţia unor lucrări de reabilitare a străzii Calea Poplăcii. Lucrările prevăzute pe această stradă, în lungime de 1,7 km, includ atât reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, cât şi infrastructura rutieră.

De asemnea se va moderniza reţeaua de distribuţie apă şi canalul pluvial. În cadrul contractului sunt prevăzute şi lucrările de reabilitare a carosabilului, a trotuarelor, amenajarea de spaţii verzi, locuri de parcare şi piste de biciclete.

În plus faţă de acest contract, municipalitatea va încheia un alt contract pentru înlocuirea sistemului de iluminat public existent, valoarea lucrărilor ridicându-se la 1,3 mil. lei (300.000 de euro). Vor fi montaţi pe această stradă 94 de stâlpi de iluminat şi instalaţiile aferente. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanţie pentru lucrările efectuate de 4 ani.

Compania de construcţii Geiger Transilvania a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 60 mil. lei (14,3 mil. euro), cu un număr mediu de 198 de angajaţi. Germanii deţin pe piaţa locală 4 sucursale în Bucureşti, Sibiu, Târgu Mureş şi Bistriţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels