ZF Transilvania

Investiţie de 66,5 mil. lei pentru retehnologizarea şi modernizarea sursei subterane de apă din localitatea Floreşti, judeţul Cluj

Investiţie de 66,5 mil. lei pentru retehnologizarea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

14.07.2022, 17:11 117

Compania de Apă Someş S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, a demarat o investiţie de 66,5 mil. lei (13,5 mil. euro), susţinută din fonduri europene, pentru  modernizarea sursei de apă subterană Floreşti, judeţul Cluj, sistem ce asigură rezerva strategică de alimentare cu apă a municipiului Cluj-Napoca şi a localităţilor situate între Gilău şi Dej. Investiţia este parte a unui proiect european de 355,6 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 şi derulat de Compania de Apă Someş.

’’Lucrările vor debuta în cel mai scurt timp cu realizarea digurilor de apărare a malului râului Someş şi vor continua cu celelalte obiective prevăzute în contract. Investiţia în retehnologizarea şi modernizarea sursei subterane din Floreşti va îmbunătăţi substanţial procesul de captare şi tratare a apei furnizate populaţiei’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Investiţia presupune reabilitarea a peste 100 de puţuri de captare, respectiv a mai bine de 19,4 km de conducte şi drenuri. Actuala sursa subterană de apă aflată pe teritoriul comunei Floreşti a fost amenajată la finalul secolului al XIX-lea, fiind formată din cinci zone de captare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO