ZF Transilvania

Primăria Timişoara a accesat fonduri europene de 50 mil. lei pentru renovarea a trei unităţi de învăţământ

Primăria Timişoara a accesat fonduri europene de 50...

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2022, 17:45 149

Pimăria municipiului Timişoara a accesat aproximativ 50 mil. lei (10 mil. euro) pe componenta ’’Valul renovării’’ din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru reabilitarea a trei unităţi de învăţământ din municpiu (Liceul Teoretic J.L Calderon, Colegiul Tehnic Henri Coandă şi Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară). Alte 3 proiecte de modernizare a unor şcoli, în valoare de 40 de milioane de lei, aşteaptă aprobarea, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Am cerut finanţare prin PNRR pentru peste 1,5 miliarde de lei şi aici se numără investiţii în construcţia şi dotarea de spitale noi, înnoirea flotei de transport şi pentru reabilitarea infrastructurii şcolare, inclusiv aceste şcoli pentru care am primit finanţare. Vorbim despre o modernizare completă a tuturor clădirilor, folosind tehnologii de ultimă oră, astfel încât acestea să devină mult mai eficiente din punct de vedere energetic’’, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei, într-un comunicat de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO