ZF Transilvania

Proiect de 4 mil. euro din fonduri europene pentru pistele de biciclişti din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

01.08.2011, 14:58 358

Primăria municipiului Cluj-Napoca vrea săacceseze fonduri europene în valoare de 17,6 mil. lei (circa 4,2mil. euro), din care 13,4 mil. lei (3,2 mil. euro) reprezintă sumanerambursabilă, pentru realizarea unei reţele de staţiiself-service de închiriere a bicicletelor şi construirea de pistede biciclete, cu o lungime totală de 14,5 km.

Proiectul prevede instalarea a 50 de staţiiself-service de biciclete, din care 44 în municipiul Cluj-Napocaiar restul de 6 staţii în localităţile Apahida şi Floreşti, urmândsă fie achiziţionate un număr de 540 debiciclete.

Reprezentanţii Agenţiei pentru DezvoltareRegională şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şiTurismului s-au aflat luna trecută la Cluj-Napoca în vizita deprecontractare a proiectului de BikeSharing.

Potrivit oficialilor primăriei Cluj-Napoca,odată finalizat proiectul ''Reţea de staţii self-service deînchiriere de biciclete", clujenii se vor putea deplasa gratuit înorice punct al oraşului pe baza unui card emis la cerere, carepermite ridicarea din staţie a unei biciclete şi respectivdepozitarea acesteia în punctul de sosire.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels