ZF Transilvania

Proiect european de 11 mil. euro pentru reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă din Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2012, 17:14 168

Primăria Sibiu a demarat un proiect european în valoare totală de peste 48,7 mil. lei (circa 11 mil. euro), fără TVA, ce prevede lucrări de extindere şi reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă din municipiu şi din comuna Şelimbăr.

Lucrările pentru proiectul ’’Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi apă uzată din municipiul Sibiu şi comuna Şelimbăr’’ vor fi executate de asocierea dintre firmele Hidroconstrucţia Bucureşti, Construcţii Sibiu şi Universal Business Sibiu. Durata de execuţie este de 30 de luni.

"Contractul vizează în principal reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Sibiu, lucrările ce urmează a fi executate având o valoare de circa 44 mil. lei. Sunt prevăzute de asemenea lucrări pentru Şelimbăr şi Mohu’’, a declarat Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Acesta este primul contract de lucrări din cadrul proiectului ’’Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov’’, derulat de compania Apă Canal şi cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul Axei Prioritare 1, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a programului este de peste 421,4 mil. lei (96 mil. euro), fără TVA, din care aproximativ 322,5 mil. lei (73 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels