ZF Transilvania

Proiect european de peste 2,6 mil. euro pentru realizarea unui parc fotovoltaic şi eolian cu o capacitate de 1 MW în Cluj-Napoca

Proiect european de peste 2,6 mil. euro pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

11.10.2023, 17:26 223

Primăria Cluj-Napoca derulează un proiect de investiţii de 13 mil. lei (peste 2,6 mil. euro), finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, pentru  realizarea unui parc fotovoltaic şi eolian cu o capacitate de 1 MW în cadrul Cluj Innovation Park. Prin intermediul noului parc fotovoltaic şi eolian din cadrul Cluj Innovation Park se urmăreşte creşterea capacităţii de cercetare şi inovare a Clujului în domeniul energiei.

’’Primul parc fotovoltaic şi eolian pentru cercetare din România este construit cu fonduri europene şi fonduri de la bugetul local în zona Lomb a municipiului, în cadrul Cluj Innovation Park (CIP). Tehnologiile instalate în noul parc fotovoltaic şi eolian, realizat pe o suprafaţă de 17.000 de metri pătraţi, permit o capacitate de 1MW. Acesta este gândit şi pentru a funcţiona ca un laborator de cercetare pentru testarea în condiţii reale a eficienţei energetice produse de panouri fotovoltaice şi instalaţii eoliene moderne’’, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Parcul va îndeplini rolul unei platforme suport pentru efectuarea de cercetări complexe în domeniul energiilor alternative, oferind acces gratuit la instalaţiile existente pentru membrii clusterului TREC care desfăşoară activităţi de cercetare în domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO