Ziarul de Duminică

CARTEA DE LITERATURA / In buzunarul lui Dan Brown

CARTEA DE LITERATURA / In buzunarul lui Dan Brown
03.06.2009, 16:07 103

Dan Brown

Ingeri si demoni
Editura RAO
 
Editia de buzunar a cartii traduse de Adrian Badescu si aparute in editie cartonata in urma cu cativa ani. Semn ca tirajul a fost epuizat. Firesc, daca tinem seama de subiect, la fel de incitant pe cat fusese „Codul lui Da Vinci". Pe scurt, o straveche organizatie Illuminati a declansat o diabolica vendetta impotriva Bisericii Catolice. Bomba va fi dezamorsata de un specialist american in simbolistica si o tanara si misterioasa cercetatoare italianca. Scotocirile ii vor duce pe cei doi prin cripte pecetluite de secole, catacombe pline de primjedii, catedrale parasite, pana la ascunzatoarea Ordinului Illuminati.
 
Mihail Galatanu
Literatura de Cartier 2/Intre Ispititor si Mingiietor- un (posibil) manifest al generatiei 90
Editura Muzeul National al Literaturii Romane
 
„Vreau ca aceasta carte sa fie diferita prin proiect. Postmoderna doar prin forma. Cu un continut care neaga violent postmodernismul. Noi, generatia Nouazeci, suntem, mai degraba, prima generatie post-textualista. Care nu neaga textualismul, ci il depaseste, il inglobeaza firesc. O carte care se deconstruieste, treptat, aproape de la sine, sub ochii cititorului."
 
 
Richard Milward
Mere
Editura Pandora M
 
Cartea de fata este debutul incredibil al unui autor de 19 ani (nascut in 1986). Un roman sclipitor, tradus de indata in mai multe limbi. Este povestea unor copii pe cale sa devina maturi. Baiatul sufera de tulburare obsesiv compulsiva, isi petrece timpul citind reviste porno si masturbandu-se; fata este dependenta de droguri si alcool. Romanul este populat cu o galerie de infractori, traficanti de droguri, violatori, criminali, de abuzuri asupra minorilor, infanticid, viol, adolescente ramase insarcinate. Autorul declara ca multe detalii din carte sunt bazate pe viata sa personala si a prietenilor sai. Traducere din engleza de Ciprian Siulea.
PS (prezentare a autorului si interviu) de Roxana Boboc.
 
Sergiu Valcu
Evanghelia dupa maghizi
Editura Tritonic
„Adevarata poveste a lui Iisus – afirma editura - nu poate fi descoperita intr-o realitate istorica impenetrabila, peste care s-a asezat colbul a doua mii de ani. Ea se afla in fictiunea asupra inceputurilor crestinismului, pe care fiecare generatie tinde sa si le apropie in raport de propriile valori si aspiratii. In acest mecanism se ascund nelinistile si intrebarile noastre actuale, sublimate in mitul fondator al lumii crestine. Suntem mereu in cautarea adevarului nostru. Intr-o lume in vesnica metamorfoza, in care doar stelele aparent nu se misca, adevarul este plural. Acesta este si motivul pentru care Pilat din Pont nu a aflat niciodata un raspuns simplu la o intrebare simpla. Ce este adevarul?"
 
Rachid Mimouni
Onoarea tribului
IBU Publishing
 
Povestea colonizarii si, apoi, a modernizarii unui trib de kabili din Algeria. Tragismul evenimentelor care au zdruncinat viata comunitatii se resimte in vocea nostalgica a unui batran al satului, care evoca valorile unei culturii disparute in urma civilizarii fortate. Romanul a fost ecranizat in 1993, in regia lui Mahmoud Zemmouri, si a castigat Premiul pentru literatura si film al Festivalului de la Cannes. Autorul este cel mai renumit scriitor algerian, mort la 49 de ani la Paris, in urma unei boli de ficat. A fost, intre altele, un luptator impotriva integrismului, dar n-a fost executat de islamisti, desi i-au declarat condamnarea la moarte intr-o moschee situata la cateva sute de metri de locuinta sa. Traducere din limba franceza de Miruna Ion.
 
 
 
 
 
Barbara Taylor Bradford
Mostenitorul
Editura Lider
 
Romanul de fata continua povestea de succes a familiei Deravenel, inceputa in „Blestemul unei familii". Actiunea se petrece in Europa de dupa primul razboi mondial. Sotia geloasa a lui Edward Deravenel raspandeste zvonuri si minciuni care vor discredita numele familiei, dezastrele se tin lant, dramele urmeaza altor drame. Tradarile, ambitiile, succesele si nerealizarile se succed. Traducere de Bogdan Oproiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO