Ziarul de Duminică

DJ CULTURE / Fara legatura... sau Un concert ca o cina romantica...

DJ CULTURE / Fara legatura... sau Un concert ca o cina romantica...
22.09.2009, 15:12 13
Jazz-ul e muzica de club? Daca ai 14 ani... probabil caraspunsul e nu. Daca te cheama Diana Krall, raspunsul ar fi "nu maie". Pentru ca ea umple sali de concert cu o usurintauluitoare.
Am pus titlul "fara legatura" pentru ca anuntarea unui concertde jazz nu prea este domeniul rubricii. Doar ca nu m-am pututabtine. Fata asta e senzationala si am inclus-o in varm-up-uri la omultime de petreceri cu staif. Inclusiv la nunta mea, la care, caatatia DJ paranoici, am si mixat.
Fie ca interpreteaza standarde jazz sau piesele ei, Diana e cao fasie de matase rosie pe care picura ciocolata neagra. Variantaaudio a acestei imagini, desigur. O sa treceti prin diverse stari:ba o sa visati, ba o sa va ia ritmul pe sus, intr-un concert ca ocina romantica.
Nu e un concert doar pentru cunoscatori. Toti am dansat macaro data pe "Fly Me to the Moon"; "Let's Face the Music and Dance";"My Funny Valentine"; "And I Love Her" sau "The look ofLove".
Aranjorul ei favorit, Claus Ogerman, a reusit sa transformemajoritatea pieselor pe care le stim in experiente compLet noi, asacum trebuie de fapt sa fie cantat jazz-ul. Nu exista nicio garantieca doamna Krall va canta piesele pe care le stiti asa cum le avempe CD. Fata asta nu e Madonna. Muzica se naste in fata ta si opiesa dureaza cat vor ei, dar toata lumea se simte bine. Cat despreaceia care inca se mai intreaba daca jazz-ul pe care il intelegetoata lumea e jazz... vorba lui Luis Armstrong: "Ce e jazz-ul?Omule, daca trebuie sa intrebi, n-o sa stii niciodata!"

Ca un ultim argument, e si frumusica. Rar vezi o blonda atat deapetisanta sa cante la pian si cu vocea in acelasi timp si foaaartebine. Dar nu e cazul sa visati. E sotia lui Elvis Costello. Lanaiba...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO