Ziarul de Duminică

Hyper CD-Rom-ul romanesc la Hanovra

07.08.2000, 00:00 29



Nu mai putin de 147 de proiecte din domeniul designului au fost inscrise pentru Premiile Anuale pentru Inovatie Kent Premium Lights, a caror decernare a avut loc joi seara la sala Nicolae Titulescu a complexului Romexpo. Pentru a definitiva lista nominalizatilor, juriul a trebuit sa parcurga si sa evalueze cu rabdare inscrierile pentru fiecare categorie: 2D, 3D, Virtual D, New D.

Eugen Pavel a primit trofeul acestei manifestari pentru proiectul unui CD-ROM de mare capacitate - "Hyper CD-ROM, memorie optica tridimensionala". El va pleca pentru o saptamana la expozitia de la Hanovra, unde va reprezenta Romania.

Trofeul i-a fost inmanat de britanicul Sean Blair, presedintele juriului. Blair este designer, consultant in strategii de design industrial dupa metoda proprie "Art of Inspiring - Innovation", prin reteaua de companii Nowhere.

Pavel a castigat si sectiunea New D (proiecte noudimensionale - concepte, proceduri de lucru, filozofie) a concursului, in timp ce la categoria 2D au castigat ex aequo proiectele "Calendar 2000 Impress" - Branzas Design, "Creatie caracter litera" - Leo Graphics (Laurentiu Leo Gherasim) si "Bookarest 2000, Targul intenational de carte" - Viorel Grigore si Andrei Manescu.

Sectiunea a fost jurizata de graficianul si caricaturistul Mihai Stanescu, profesorul de design Cezar auteu si britanicul Chris Spencer, directorul organizatiei Design for Transformation. Andrei Balasoiu a castigat sectiunea 3D, cu "Natura - tehnologie - locuire", categorie jurizata de designerii Emil Dimofte de la Janine Fashion Design, Adrian Gogea si de arhitectul Marius Marcu Lapadat. Premiul pentru Virtual D nu a fost acordat la aceasta editie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO