Ziarul de Duminică

SIMEZE / Bucuresti – fotografii si moda

SIMEZE / Bucuresti – fotografii si moda

1-3. Fotografii de Dinu Lazar; 4. Pictura de Diana Constantinescu; 5, 8. Fashion design de Lena Criveanu

19.02.2009, 15:36 38

 
 
Asmita gardens este primul proiect rezidential din Romania cu blocuri de peste 20 de etaje, in Bucuresti, pe cheiul Dambovitei (Splaiul Unirii 168). De acest ansamblu se leaga si evenimentele Asmita, cadruideal pentru impartasirea valorilor culturale. Deocamdata, a fost organizata o prima expozitie, modesta, Bucurestiul in viziune moderna. 
Expozitia inca poate fi vazuta pana la 27 februarie, intr-un spatiu din pacate lipsit de generozitate: pe culoarele parterului si ale etajului intai ale unuia dintre blocurile ansamblului. Dinu Lazar expune fotografii; Lena Criveanu – fashion design; Diana Constantinescu – pictura.
Dinu Lazar este unul dintre fotografii nostri cei mai cunoscuti, ale carui fotografii au fost apreciate la nivel mondial, aparand in numeroase albume si in publicatii precum USA Today, Washington Post, New York Times, National Geographic. Fotografiile Bucurestilor expuse la Asmita, o cantitate mica din multimea realizata de el de-a lungul anilor, dezvaluie un oras surprinzator, chiar si atunci cand imaginea e dezolanta. Indiferent ca sunt color sau alb/negru, fotografiile lui Dinu Lazar palpita si reusesc sa transmita o stare unica. Dinu Lazar e un artist care iubeste orasul in care locuieste, chiar daca refuza s-o spuna. „Pentru fotografie, declara el, Bucurestiul este un continuu experiment, incerci sa gasesti, sa te regasesti, poti afla subiecte extrem de diverse. Bucurestiul este un urias studio, unde niciun moment fotografic nu este definitiv, pentru ca orice colt ofera alte si alte subiecte fotogenice incredibile." 
Lena Criveanu a absolvit Facultatea de Arte din Bucuresti, sectia Design vestimentar. In 2006 si-a prezentat colectia de debut in cadrul galei UNICEF, iar de atunci numele ei este asociat cu numeroase evenimente caritabile. A participat la targurile de profil de la Paris si New York. Colectiile sale incorporeaza elemente pictate si imprimate. „Am plecat – spune ea – de la elemente de care ma lovesc zi de zi, de la orasul impanzit de fire ce face sa parem prinsi intr-o panza de paianjen, de la teama si agresiunea oamenilor invatati sa supravietuiasca in gasti ca si cainii ce devin normalitatea strazii pana la a ne purta frumos cu maidanezii pentru a putea trece strada."
In expozitia de la Asmita Gardens, Diana Constantinescu expune cateva picturi – flori cu preponderenta. „Florile – spune ea – ne ajuta sa ne exprimam sentimentele fata de cei din jur." Din pacate, picturile par sarace, mai ales asa cum sunt ele aranjate pe coridorul pe care circula angajatii firmei care construieste blocuri.
 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO