Ziarul de Duminică

SPECTACOLUL IN 100 DE CUVINTE

05.10.2007, 22:00 18

Rolul victimei...
Tanarul Teatru Metropolis a prezentat in weekend-ul trecut, la sediul sau din str. Mihai Eminescu nr. 89, avanpremierele spectacolului In rolul victimei de Vladimir si Oleg Presniakov. Piesa este seducatoare, plina de umor negru si apartine unor dramaturgi rusi contemporani jucati pe marile scene ale lumii, dar nu foarte cunoscuti la noi. O radiografie a vietii de familie, a absurdului ce guverneaza viata noastra de fiecare zi, aceasta este in cateva cuvinte In rolul victimei. Un spectacol modern ce imbina umorul de calitate cu analiza profounda a relatiilor umane. O distributie de prestigiu reuneste nume consacrate din diferite generatii: Razvan Vasilescu, Marius Manole, Dana Dogaru, Dan Astilean, Vlad Logigan, Elias Ferkin, Xing Elena Ling, Gabi Costin, Iulia Colan, Costel Bojog intr-un spectacol regia Felix Alexa, scenografia Diana Ruxandra Ion.

Candid cu cei mici
Teatrul Tandarica a deschis joi portile actualei stagiuni, la Sala Lahovari, Studioul Animart, cu premiera spectacolului Candid dupa Voltaire. Scenariul, regia, papusile si animatia digitala ii apartin lui Cristian Pepino. Costumele sunt create de Cristina Pepino, iar muzica este compusa de Dan Balan. Candid este cea mai completa nuvela filosofica a lui Voltaire si unul dintre marile succese ale literaturii franceze. Candid este intruchiparea naivitatii si expresia inocentei. Indragostit, optimist, eroul trece printr-o serie de aventuri neplacute, din care scapa ca prin minune, ajungand, in final, sa se casatoreasca cu iubita lui, care nu mai este nici tanara, nici frumoasa. Personajele sunt interpretate de: Mihai Dumitrescu, Liliana Gavrilescu, Petronela Purima, Daniela Lungeanu, Marin Fagu.

Vienezul Caragiale
Premiera spectacolului O noapte furtunoasa, produs de ICR Viena si Asociatia pentru Promovarea Schimburilor Culturale, Economice si Politice in UE s-a bucurat de un succes peste asteptari. La premiera, intr-o sala arhiplina, au asistat printre altii, oficialitati ale guvernului Austriei Inferioare, administratiei locale, jurnalisti s.a. Regizorul Marius Schiener si a actrita Manuela Seidl au prelucrat traducerea in limba germana. Spectacolul va avea pana pe 6 octombrie zece reprezentatii in Gmuend, alte doua fiind programate la Sibiu. Din distributie fac parte actorii Iulia Maria Popa, Horia Dacian, Franz Kattesch de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu si colegii lor austrieci, Manuela Seidl, Leopold Dallinger, Peter Faerber, Wolfgang Kandler. Regia: Marius Schiener si Daria Magureanu.

O comedie cu ceas
Teatrul "Nottara" si-a deschis actuala stagiune la Sala George Constantin, cu premiera spectacolului Cui am onoarea sa ma adresez?, o comedie de Peter Shaffer, cu Victoria Cocias. Regia si adaptarea: Petre Bokor. Scenografia: Viorica Petrovici. Angela Parsons, o londoneza intre doua varste, asezata in fata unui microfon, e pe cale sa inregistreze pe caseta o disperata dare de seama finala, despre viata si moartea ei. Caseta urmeaza sa explodeze a doua zi, ca o bomba, in momentul cand lumea intreaga va descoperi cumplitul scandal al carui erou este cel mai popular idol din filmele hollywoodiene. Toti colegii lui Angela sunt convinsi ca un capriciu o indeamna sa plece la Los Angeles, ca sa inceapa o viata noua, ca asistenta a marelui actor Tom Prance... Textul a fost prezentat in premiera mondiala de catre BBC.

Astra Film Fest 2007
56 de documentare din 30 de tari au fost selectate pentru cele patru sectiuni competitionale ale festivalului international de film documentar si antropologie vizuala Astra Film Sibiu 2007, ce va avea loc intre 22 si 28 octombrie. Productiile au fost alese dintr-un total de circa 800 de filme trimise din 62 de tari. Numarul mare de inscrieri i-a facut pe organizatori sa se gandeasca la transformarea evenimentului dintr-unul cu frecventa la doi ani, intr-unul anual. La Astra Film Fest 2007 au intrat in competitia de la sectiunea International 14 productii din 13 tari. Sectiunea Europa cuprinde 16 filme documentare, produse in 14 tari. Sectiunile competitionale Romania si Student includ 13, respectiv 12 filme. Alte peste 34 de filme documentare sunt cuprinse in programe speciale ale festivalului.

Galy Gay se intoarce
Sala Mare a Teatrului de Comedie a fost gazda unui dublu eveniment, premiera oficiala a spectacolului Galy Gay (Mann ist Mann) de Bertolt Brecht, in regia maestrului Lucian Giurchescu, care se intoarce, astfel, la Teatrul de Comedie. Decorul: Puiu Antemir. Costumele: Anca Raduta. Muzica: Nicu Alifantis. Miscare scenica: Roxana Colceag. In distributie: George Ivascu, Delia Nartea, Aurora Leonte, Dumitru Rucareanu s.a. Regizorul Lucian Giurchescu monteaza din nou pe scena Teatrului de Comedie, dupa 38 de ani, aceeasi poveste a lui Galy Gay, de aceasta data cu George Ivascu in rolul titular. Au ramas, din distributia anterioara, Dumitru Rucareanu (care interpreteaza acelasi rol ca si in trecut, Fairchild) si Eugen Racoti. Lucian Giurchescu a fost director al Comediei in perioadele 1969-1979 si 1990-1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO