Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Lion Capital refuză propunerea acţionarului Blue Capital privind distribuirea de dividende de 209 mil. lei şi demararea unui program de răscumpărare de 50 mil. acţiuni

Bursă. Lion Capital refuză propunerea acţionarului...

Autor: Eduard Ivanovici

29.04.2024, 18:15 400

Fondul alternativ de investiţii Lion Capital (simbol bursier LION) a declarat că adunarea generală extraordinară a acţionarilor din 29 aprilie a respins propunerea acţionarului Blue Capital privind distribuirea de dividende în valoare de 209 milioane de lei şi demararea unui program de răscumpărare de 50 de milioane de acţiuni, potrivit BVB.

„Rezoluţia de la punctul 5 de pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor, rezoluţie propusă de acţionarul Blue Capital SRL, nu a întrunit majoritatea de voturi necesară pentru adoptare, rezultatul votului la acest punct fiind: voturi « pentru» - 18,14%, voturi «împotrivă» - 72,10% şi «abţineri» - 9,76% din totalul voturilor deţinute de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi”, reiese dintr-un raport publicat la Bursă.

Lion Capital a declarat că rezoluţiile riscă să conducă la o decapitalizare excesivă şi nejustificată a companiei. Aici, răspunsul integral al grupului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO