Business Hi-Tech

Cine este Luciana Lixandru, românca din Buzău care a jucat un rol cheie în cele două finanţări pentru UiPath. „La 16 ani am avut ideea de a merge să studiez în SUA.“

Luciana Lixandru

Luciana Lixandru

Autor: Cristina Bellu

07.03.2018, 00:05 2125

Luciana Lixandru, o româncă plecată din Buzău la 16 ani, care a studiat la Georgetown University din Statele Unite ale Americii şi care este astăzi partener la un mare fond de investiţii în IT din Londra, a jucat un rol cheie în finanţarea în două runde cu 180 mil. dolari a companiei de software fondate în România, UiPath.

„La 16 ani am avut ideea de a merge să stu­diez în SUA. La mo­men­tul respectiv a fost o idee nebunească, ţinând cont că lucrul ăsta se în­tâmpla în 2001, când Ro­mâ­nia abia ieşise din co­munism“, povesteşte Luciana Lixan­dru într-un material din Techcrunch.

Spre deosebire de alţi inves­titori, Luciana Lixandru nu a in­trat în lumea fondurilor de investiţii după ce a fost implicată într-un start-up.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO