Companii

Cifra de afaceri a Longin, firmă deţinută de baronul agriculturii din Olt Longin Mircea Drăghicescu, a crescut de aproape patru ori în trei ani, până la 400 mil. lei în 2023

În 2021, Longin a preluat peste 60% din Cerealcom Teleorman, companie care deţine o fabrică de ulei la Roşiorii de Vede, deţinută anterior de Ioan Niculae.

În 2021, Longin a preluat peste 60% din Cerealcom Teleorman, companie care deţine o fabrică de ulei la Roşiorii de Vede, deţinută anterior de Ioan Niculae.

Autor: Florentina Niţu

08.05.2024, 16:40 6806

Compania Longin, care cultivă una dintre cele mai mari suprafeţe cu cereale şi oleaginoase în judeţul Olt, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. De altfel, într-un an mediu pentru agricultură, cum a fost anul trecut, în care producţia naţională este estimată la circa 25 de milioane de tone de cereale şi oleaginoase, compania a înregistrat un profit de peste 10 milioane de lei, care a fost în creştere cu 22% faţă de anul 2022, mai arată datele publice.

Longin este deţinută de „baronul agriculturii“ din judeţul Olt Longin Mircea Drăghicescu, care deţine, de asemenea, cea mai mare capacitate de depozitare în baze şi silozuri din judeţul Argeş, de 55.000 de tone, concurând cu traderi români de nivel mediu spre mare, şi care i-a permis să-şi stocheze marfa în momentele în care preţurile au avut fluctuaţii mari şi chiar au scăzut până la nivelul din 2018. Compania cu 261 de angajaţi cultivă, conform ultimelor date ale ZF, floarea-soarelui, porumb, grâu, soia, mazăre şi sorg. O parte din producţia de grâu este transformată în făină, pentru că firma deţine o moară, Moara Boianului, în judeţul Olt.

Businessul a crescut accelerat în ultimii trei ani, de la circa 100 de milioane de lei în 2020 la aproape 400 de milioane de lei în 2023, o creştere de patru ori în trei ani, conform datelor publice. O explicaţie ar putea fi faptul că valoarea adăugată a companiei a crescut prin procesarea seminţelor de floarea-soarelui, din care să facă ulei brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO