Energie

Familia Borcea a câştigat 10 mil. euro din distribuţia de GPL

Familia Borcea a câştigat 10 mil. euro din distribuţia...

Autor: Carol Dan

29.06.2015, 00:05 1036
Distribuitorul de gaz petrolier liche­fiat Gaspeco L&D, controlat de mama lui Cristi Borcea, a înregistrat anul trecut un profit net de 44,1 mil. lei (aproape 10 mil. eu­ro), în creştere cu 35% comparativ cu  2013, în timp ce afacerile companiei au coborât cu 5%, la 532,1 mil. lei (circa 120 mil. euro).
 
Gaspeco este fosta divizie de gaz petrolier lichefiat Petrom LPG, pe care OMV Petrom i-a vândut-o lui Borcea în 2012. Petrom LPG se ocupa cu îmbutelierea de GPL în fabricile de la Negoieşti (Prahova) şi Timişoara şi opera o reţea de distribuţie la nivel naţional. După ce a fost preluată de familia Borcea, Petrom LPG a fost redenumită Gaspeco L&D. În 2013 compania a raportat un profit net de 32,6 mil. lei şi o cifră de afaceri de 561,2 mil. lei. Datele de la Registrul Comerţului arată că firma este controlată de Elena Borcea, 65 de ani şi de Corneliu Gâdoiu, un apropiat al lui Cristi Borcea.  Gâdoiu este asociat cu familia Borcea şi în compania Transpeco Logistics & Distribution, care se ocupă cu transportul de carburant lichid, gaze lichefiate şi butelii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO