Retail&Agrobusiness

Producătorul de confecţii Secuiana şi-a majorat vânzările cu 10% în primul trimestru

Producătorul de confecţii Secuiana şi-a majorat...

Autor: Laurentiu Cotu

23.04.2015, 00:06 200
Producătorul de confecţii Se­cuiana din Târgu-Secuiesc a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 7,8 mil. lei (1,7 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe baza comenzilor în creştere la export.
 
Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 29 de milioane de lei (6,5 milioane de euro), în creştere cu 5% faţă de 2014.
 
„Creşterea afacerilor în primul trimestru a avut loc pe baza co­menzilor la export, care au fost peste aşteptările noastre. Vânzările pe piaţa internă au fost mai scăzute, însă sperăm într-o re­dre­sare a situaţiei începând din această lună“, a declarat pentru ZF Tran­sil­va­nia Dobra Laszlo, directorul general  al Secuiana.
 
Pentru piaţa externă Se­cuiana produce aproape în exclu­si­vi­tate în sistem lohn sau semi-lohn, prin­cipalii parteneri de afaceri fiind Bruno Saint Hillaire din Franţa, Alberto şi Carl Gross din Germania, IC Com­pany din Danemarca, Mise au Green din Franţa, Adamakos din Gre­cia sau Comeback Fashion din Olanda.
 
„Am câştigat un nou client, compania HILTL din Germania şi am demarat colaborarea cu o companie din Irlanda. Pentru trimestrele doi şi trei avem acoperită întreaga capa­citate de producţie“, a spus directorul ge­neral al Secuiana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO