Companii

Ce spune Consitrans, firma care a făcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Moldovei: „Nu a fost un proiect care să ridice probleme“. Compania a raportat pentru anul 2022 o cifră de afaceri de 61 mil. lei, profit de 630.000 de lei şi un număr mediu de 176 de angajaţi

FOTO: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

FOTO: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.10.2023, 10:00 35843

♦ Consitrans este o companie deţinută, potrivit datelor de pe platforma Termene.ro, de Eduard şi Viorica Hanganu.

Consitrans, firma care a realizat studiul de fezabilitate şi proiectul teh­nic pentru autostrada 7, pe şantie­rul căreia săptămâna trecută a avut loc o explozie în care şi-au pierdut viaţa pa­tru muncitori, spune că realizarea pro­iectului tehnic nu a fost în niciun fel pro­blematică, neexistând provocări su­plimentare faţă de alte lucrări similare.

„Am fost contrac­taţi de CNAIR prin 2017-2018, pentru reali­za­rea proiectului, în ur­ma unei licitaţii la care am participat. Realiza­rea studiu­lui de fezabi­li­tate a durat aproxi­mativ patru ani, până prin 2021, iar CNAIR a scos apoi proiectul la licitaţie pentru execuţie. Au început lucrările de construcţii, iar rolul Consitrans s-a oprit aici. Nu a fost un proiect care să ridice probleme“, a spus pentru ZF Eduard Hanganu, acţionarul majo­ritar al Consitrans.

Mai departe, adaugă el, pentru urmărirea construcţiei şi a calităţii lu­crărilor se alege, în mod normal, prin licitaţie, un supervizor sau con­sultant. În acest caz, supervizor pro­vizoriu a fost numită Direcţia Regio­nală de Drumuri şi Poduri (DRPD) Iaşi, ur­mând că, ul­te­rior, să se or­ga­nizeze şi o licitaţie pentru desemnarea u­nei companii private. Echi­pa de super­vi­zare a DRDP Iaşi a emis Or­dinul de înce­pere a lucrări­lor în da­ta de 29 mar­tie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO