Companii

Urmează ZF ESG Summit 2024, pe 15 mai. ESG from A to Z: Cum devine sustenabilitatea valoare adăugată pentru afacerea ta şi pentru economia României

Urmează ZF ESG Summit 2024, pe 15 mai. ESG from A to Z:...

Autor: Mirabela Tiron

07.05.2024, 00:05 121

ZF ESG Summit, cel mai important eveniment conceput de Ziarul Financiar, dedicat temelor ce ţin de sustenabilitate, ajunge anul acesta la cea de-a treia ediţie, dovedind astfel utilitatea acestui demers editorial. În ediţia de anul trecut, 30 de speakeri au abordat alături de ZF tema ESG şi implicaţiile sale în business, iar anul acesta ne dorim să mergem mai departe, mai în profunzimea acestei teme care schimbă mediul de afaceri.

Companiile care  adoptă principiile de sustenabilitate ESG sunt cele care au un rol activ în crearea de valoare pentru toate părţile interesate, de la angajaţi, la clienţi, parteneri de business şi comunităţi locale. ESG nu mai este doar o opţiune, ci „un must have”. ESG a devenit un catalizator pentru inovaţie şi  creştere durabilă.

Cum integrăm principiile ESG în strategiile de investiţii dar şi cum dezvoltăm valoare adăugată printr-un business sustenabil? Cum stimulează ESG inovarea şi creşterea durabilă? Ce rol joacă integrarea tehnologiei şi inovaţiei într-un business sustenabil?

Cum revitalizam regiuni şi îmbunătăţim calitatea vieţii în comunităţi?

Acestea sunt doar câteva din temele de discuţie pe care le vom aborda în cadrul summit-ului ZF ESG.

Prin integrarea valorilor ESG în cultura şi în strategia de afaceri, companiile îşi pot asuma un rol de lider în construirea unui viitor sustenabil şi echitabil, în revitalizarea de comunităţi şi regiuni.

Adoptarea principiilor de ESG (environmental, social, governance) nu mai reprezintă doar o tendinţă, ci un principiu fundamental pentru succesul şi  relevanţa  business-urilor în societate. Companiile sunt tot mai conştiente de impactul lor asupra mediului şi a comunităţilor în care activează, într-o lume în continuă schimbare, cu provocări din toate părţile, în contextul războiului de la graniţă dar şi al problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare.

Acesta fiind contextul, în ediţia de anul acesta misiunea ZF este de a realiza un ABC al politicilor de ESG şi de-a prezenta modele de bune practici.

În cadrul acestui summit, ce va reuni reprezentanţi ai autorităţilor, multinaţionale, companii antreprenoriale româneşti, dar şi bănci, consultanţi şi avocaţi, vedem cum poate să devină sustenabilitatea un motor de transformare  la nivelul comunităţilor şi un vector de creştere economică pentru România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO