Eveniment

CAS Prahova, amendată după ce a publicat pe site numele şi adresele a zeci de mii de asiguraţi

CAS Prahova, amendată după ce a publicat pe site numele...

Autor: Daciana Ilie

11.01.2016, 00:00 172

Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal a făcut, vineri, un control la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, după ce datele persoanale a peste 18.000 de asiguraţi, respectiv numele şi adresele acestora, au fost făcute publice pe site-ul instituţiei.

Listele au fost publicate pentru a-i înştiinţa pe oameni despre faptul că Poşta Română a returnat cardurile lor de sănătate.

În urma deciziei CAS de a face publice aceste date, Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal a amendat CAS Prahova cu 8.000 de lei.

Directorul interimar al CAS Prahova, Simona Mihai, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că sancţiunea va fi contestată în instanţă.

Ea a precizat că, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce nu are ca prevedere bugetară fond de amenzi, banii ar urma să îi suporte personal.

Simona Mihai a spus că decizia de a publica pe site-ul CAS Prahova numele şi adresele asiguraţilor care nu au intrat în posesia cardurilor de sănătate aparţine "instituţiei" şi a fost luată cu acordul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO