Companii

Dezastru: Cum au rămas peste noapte fără loc de muncă cel puţin 3.000 de angajaţi români. O firmă din Brăila a restructurat dintr-un foc 535 de angajaţi

Dezastru: Cum au rămas peste noapte fără loc de muncă...

Autor: Alexandra Matei

03.05.2024, 00:07 1377

♦ Cel puţin 3.000 de salariaţi din diverse industrii şi-au pierdut locul de muncă în urma deciziilor de concedieri colective luate de către angajatori în primele trei luni ale anului, arată o analiză a ZF pe baza datelor centralizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din 19 judeţe care au răspuns la solicitările ZF ♦ ITM-urile judeţene nu oferă date privind numele companiilor, dar indică numărul de angajaţi afectaţi şi sectoarele de unde vin concedierile colective.

Prima parte a acestui an aduce un nou val de concedieri colective la nivelul mai multor judeţe din România, iar cele mai lovite industrii, din care sute de angajaţi au plecat în primele luni din 2024, sunt industria textilă şi industria de îmbrăcăminte.

Peste 500 de angajaţi care lucrau în aceste două industrii au rămas fără loc de muncă în perioada ianuarie-martie 2024, potrivit unor date transmise către ZF de Inspectoratul Teritorial de Muncă aferent fiecărui judeţ.

Cei peste 500 de angajaţi din industria textilă şi de îmbrăcăminte care şi-au pierdut locurile de muncă lucrau în firme din judeţele Olt, Vâlcea, Bacău, Sibiu, Dolj, Prahova, Vrancea şi Botoşani. Cele mai multe concedieri din aceste industrii au fost înregistrate în judeţul Dolj, unde o singură companie a dat afară 111 angajaţi, potrivit ITM Dolj.

„În primele trei luni ale anului 2024, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj au fost înregistrate două adrese privind concedierile colective, dintre care una este făcută de o către o societate care desfăşoară activitatea de fabricare a altor articole de îmbră­că­minte (exclusiv lenjeria de corp). Aceasta a disponi­bi­lizat 111 persoane“, transmite instituţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO