ZF Live

ZF Live. Care sunt şansele României de a relansa industria chimică. Mihaela Doni, ICECHIM: „Există şanse mari de relansare a industriei chimice, dar este nevoie de o strategie naţională şi voinţă politică“

Mihaela Doni, director general al ICECHIM

Mihaela Doni, director general al ICECHIM

Autor: Mirabela Tiron

01.05.2024, 00:06 79

În ICECHIM lucrează 160 de angajaţi, institutul încearcă să îi atragă pe cei mai buni spre chimie încă din liceu România are şcoală de chimie, această specializare în cadrul marilor universităţi din ţară.

Industria chimică şi cea petrochi­mică pot fi relansate cu o strategie naţiona­lă, cu proiecte mari, dar este nevoie de investiţii şi voinţă politică.

„Există şanse mari de relansare pentru industria chimică, dar pentru asta este nevoie de o conştientizare puternică din partea autorităţilor că trebuie să investim în această industrie şi nu numai resurse materiale, dar şi resurse umane“, a declarat la ZF LIVE Mihaela Doni, director general al ICECHIM (Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Chi­mie şi Petrochimie), aflat în coordo­narea Ministerului Cercetării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO