Auto

Cum arată pentru americani topul maşinilor cu cel mai redus consum de benzină - galerie FOTO

Chevrolet Aveo 2011. Modelul 2LT testat de publicaţie a reuşit să atingă un consum de 8,7 litri la suta de kilometri în oraş şi 6,7 litri în mediul extraurban. Preţul pentru un Chevrolet Aveo pleacă de la 11.600 de dolari.

Topul maşinilor cu cel mai redus consum de benzină

Autor: Radu Racu

19.03.2011, 14:02 321

Cu preţul benzinei la 3,57 dolari pegalon (aproximativ 95 de cenţi pe litru) şi cu oprognoză de 4,5 dolari pe galon în viitorulapropiat, americanii au început să se gândească din ce în ce maiserios la maşini cu un consum redus decombustibil. Revista NADAguides, unul din cei maiimportanţi furnizori de analize şi teste comparative dindomeniul auto, a făcut un top al celor maieficiente automobile din punct de vedere alcombustibilului, excluzându-le pe celehibrid.

Analiştii de la NADAguides au luat în calcul doar maşinile pânăîn 30.000 de dolari, cu un consum mediu de 8 litri la suta dekilometri.

Vedeţi aici cum aratăpentru americani topul maşinilor cu cel mai redus consum de benzină- galerie FOTO

Preţul benzinei a crescut la noi maxime pepieţele din întreaga lume, după ce barilul de petrols-a scumpit până la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şijumătate, pe fondul conflictelor politico sociale din stateleafricane.

Situaţia a devenit cu atât mai îngrijorătoare cu cât Libia, unul din cei mai mari furnizori depetrol pentru Occident, estemăcinată de mai bine de o lună de un război civilmenit să încheie dictatura de mai bine de 40 de ani a luiMuammar Gaddafi.

Topul maşinilor convenţionale cu cel mai redus consum decombustibil

1. Chevrolet Aveo 2011. Modelul 2LT testat depublicaţie a reuşit să atingă un consum de 8,7 litri la suta dekilometri în oraş şi 6,7 litri în mediul extraurban. Preţul pentruun Chevrolet Aveo pleacă de la 11.600 de dolari.

2. 2011 GMC Terrain FWD 4 Door SLT-1 - Cu unconsum de 10,7 litri în mediul urban şi 7,4 litri în mediulextraurban, nu este foarte clar cu acest model a prins topulrevistei, având în vedere condiţiile iniţiale. Pentru clasa în careeste inclusă, GMC Terrain consumă totuşi foarte puţin.

3. 2011 Kia Soul 5 Door Wagon Auto Sport. 9,8litri/100 km în oraş, 7 litri la suta de kilometri peautostradă.


4. 2011 Nissan Sentra 4 Door Sedan I4 CVT 2.0 SL -8,7 litri la suta de kilometri în oraşi şi 6,7 litri în mediulextraurban.

5. 2011 Volkswagen Jetta SportWagen - 10,6litri la suta de kilometri în oraş. Pe autostradă, modelul germanconsumă 7,8 litri la o sută de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO