Auto

OMV Petrom a început producţia de AdBlue, o soluţie care reduce noxele emise de motoarele diesel, în urma unei investiţii de 800.000 euro într-o unitate de producţie lângă Bucureşti

OMV Petrom a început producţia de AdBlue, o soluţie...

Autor: Roxana Rosu

14.11.2022, 11:26 447

OMV Petrom  a început producţia de AdBlue, un produs care reduce noxele emise de motoarele diesel, care va fi vândut în prima fază în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, iar de anul viitor va fi comercializat şi în alte reţele.

„Debutul producţiei de AdBlue a reprezentat o prioritate pentru noi in condiţiile in care ne aşteptăm ca cererea pentru acest produs sa crească. Ne aşteptăm ca cererea de AdBlue pe piaţa din  România să crească cu peste 30% până în 2027 faţă de acest an, până la un nivel de aproximativ 130 de milioane de litri.”, a declarat Radu Căprău, Membru al Directoratului responsabil pentru Rafinare & Marketing al companiei.

AdBlue este compus din circa 1/3 uree şi 2/3 apă demineralizată. Noua capacitate de producţie este situată în sudul Bucureştiului, iar investiţiile necesare proiectului s-au ridicat la aproximativ 800.000 euro.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de 860 MW.

OMV Petrom are aproximativ 790 benzinării, sub brandurile OMV şi Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO