Auto

Tranzacţie cu un centru de vânzări al mărcii Opel din Capitală

Tranzacţie cu un centru de vânzări al mărcii Opel din Capitală

Autor: Bogdan Alecu

28.10.2010, 23:15 41

New Kopel România, grupul israelian care deţine dealerul OpelUnion Motors Car Sales din partea de nord a Capitalei, va vinde 15%din acţiunile companiei care operează centrul auto către OpelSoutheast Europe, compania care reprezintă constructorul german pepiaţa locală, potrivit unor surse apropiate celor douăcompanii.

Tranzacţia dintre cele două companii este analizată în prezentde către Consiliul Concurenţei, potrivit unui comunicat oficial,care nu precizează însă pachetul de acţiuni ce urmează să fiepreluat de Opel Southeast Europe.

"Opel nu poate comenta asupra unor speculaţii. Instituţiaabilitată va evalua operaţiunea în discuţie şi se va pronunţa întermenele legale", au spus oficialii din România ai Opel SoutheastEurope. Nici oficialii New Kopel nu au oferit niciun comentariu peaceastă temă.

New Kopel a achiziţionat de la IPSO fostul centru Dacia-Renaultdin Otopeni contra unei sume de aproximativ 5,7 mil. euro în primajumătate a acestui an, care a fost transformat într-un centruOpel.

În condiţiile în care compania a investit 6 mil. euro în noulcentru, tranzacţia dintre New Kopel şi Opel Southeast Europe ar fide puţin sub un milion de euro.

Aceasta este prima tranzacţie de acest tip de pe piaţa locală,în care reprezentantul unei companii auto preia un pachet minoritarîn cadrul unui dealer. Spre deosebire de alte mărci precumVolkswagen sau Ford, reprezentate pe piaţa locală de importatorioficiali, în cazul mărcii Opel dealerii sunt importatori direcţi,iar marca este reprezentată la nivel naţional de un birouregional.

Pentru noul dealer Opel care va fi inaugurat oficial la finelelunii noiembrie, oficialii New Kopel au fixat un obiectiv deaproximativ 30% din vânzările mărcii germane la nivelul Capitalei,care în primele nouă luni ale acestui an s-au situat la peste 2.000de autoturisme, în scădere cu 16% faţă de perioada similară aanului trecut, potrivit statisticilor APIA.

În prezent Sixt New Kopel, prin diviziile de leasing operaţionalşi rent-a-car, deţine un parc de 2.000 de automobile marca Opel,cele care sunt în Bucureşti urmând a fi reparate şi întreţinute încadrul noului dealer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO