Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria au fost cele mai creditate sectoare la jumătatea anului

Agricultura şi industria au fost cele mai creditate...

Autor: Liviu Popescu

16.09.2015, 00:05 148
Firmele care activează în agricultură şi în industrie au întregistrat o evoluţie pozitivă a creditării în luna iunie comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, în timp ce la polul opus s-au poziţionat serviciile şi construcţiile, potrivit datelor BNR.
 
Agricultura a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală, tendinţă similară cu cea din lunile precedente, respectiv 4%, la aproximativ 12 miliarde de lei (echivalentul a 2,8 mil. euro). Creşterea într-un an este de 500 mil. lei. Totuşi, ponderea finanţărilor acordate în acest sector în totalul finanţărilor a rămas redusă, respectiv 4%.
 
Firmele care activează în industrie aveau la finele lunii iunie credite contractate de la bănci de 62 mld. lei, în creştere cu 3% faţă de iunie 2014, adică 2 mld. lei, în timp ce finanţările care s-au îndreptat în sectorul administraţiei publice au cumulat aproape 16 mld. lei, un avans uşor faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Şi sectorul administraţiei publice are o pondere redusă în totalul finanţărilor acordate de bănci, res­pectiv sub 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO