Bănci și Asigurări

Asirom a rămas cu 600.000 de poliţe auto şi property după primele nouă luni

Asirom a rămas cu 600.000 de poliţe auto şi property...

Autor: Anelis Baciu

19.11.2013, 00:06 151
Asirom, un asigurător de top zece, avea aproape 600.000 de contracte property, de răs­pun­dere civilă auto (RCA) şi Casco la sfâr­şitul lunii septembrie, în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, po­tri­vit da­telor transmise de companie la solicitarea ZF.
 
Portofoliul de asigurări auto obligatorii a în­re­gistrat cel mai rapid ritm de scădere, de 30%. Numărul contractelor RCA aflate în vi­goa­­­­re la sfârşitul lunii septembrie era de 300.000, faţă de 418.000 în aceeaşi perioadă din 2012. Asigurătorul a majorat tarifele la RCA şi a trecut la o politică de segmentare mai rigu­roasă a clienţilor, la cerinţele companiei-mamă Vienna Insurance Group (VIG), care inten­ţionează să-şi reducă expunerea pe acest seg­ment, din cauza pierderilor mari pe care le ge­nerează.
 
Şeful VIG, prezent în urmă cu o lună la Bucureşti, declara că pierderile pe care grupul le înregistrează în România sunt cauzate în prin­­cipal de „politica de dumping pe care unii ju­­că­tori o practică pe RCA şi care poate ajunge chiar la limita ridicolului“.
 
Astfel, Asirom a urcat cu 10% tariful mediu pentru poliţele auto obligatorii, care în prezent ajunge la 650 de lei. Majorarea tarifelor a dus la contractarea cu 20% a vânzărilor de poliţe RCA, acestea totalizând 151 milioane de lei (34 mil. euro) în perioada ianuarie-septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO