Bănci și Asigurări

Banca Italo Romena a avut pierderi de 2 mil. euro. Creditarea a scăzut cu 7%

Banca Italo Romena a avut pierderi de 2 mil. euro....

Autor: Ciprian Botea

30.04.2014, 00:06 194
Italo Romena, o bancă de talie medie controlată de grupul italian Veneto Banca, a înregistrat anul trecut o pierdere netă de circa  12 mil. euro, uşor peste nivelul din 2012, în condiţiile în care a constituit provizioane de risc cu 16% mai mari pentru a acoperi „găurile“ lăsate de creditele neperformante. Banca a avut anul trecut cheltuieli cu provizioanele de risc de 25 mil. euro.
 
„Banca a adoptat de mai mult timp o abordare prudenţială pentru a îm­bunătăţi calitatea portofoliului de credite. Trebuie subliniat că această abordare, deşi are impact profund asupra rezultatelor exerciţiului financiar, îi va garanta băncii o accelerare a revenirii la rezultate pozitive odată cu relansarea economiei, care îi va reactiva pe clienţii cu credite neperformante în momentul de faţă“, a declarat Paolo Mariani, directorul general al Italo Romena.
 
Italo Romena a încheiat anul trecut cu un stoc de credite de 882 mil. euro, în scădere cu 7% faţă de luna decembrie 2012. Scăderea stocului de credite a fost influenţată în principal de rambursarea unui împrumut de 65 mil. euro acordat unei companii din grup – Immobiliare Italo Romena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO