Bănci și Asigurări

Băncile de talie mică mai câştigă un loc în conducerea ARB

Mirela Bordea, Credit Europe a intrat în consiliul director al ARB

Mirela Bordea, Credit Europe a intrat în consiliul director al ARB

Autor: Ciprian Botea

11.04.2014, 00:03 318

Vladimir Kalinov, vicepreşedintele responsabil cu retailul Raiffeisen Bank, nu a reuşit să obţină un mandat de membru în consiliul director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), cele trei poziţii de membru pentru care s-au organizat alegeri ieri fiind adjudecate de trei reprezentanţi ai unor bănci mici: Laurenţiu Mitrache (Leumi), Mirela Bordea (Credit Europe) şi Cornel Stănescu (Marfin).

Mitrache, care este preşe­dinte al Bank Leumi din 2006, a oţinut în adunarea generală de ieri al doilea mandat de membru în Consiliul ARB, după ce a ocupat această po­ziţie şi în ultimii trei ani. Bordea, vicepre­şedinte al Cre­dit Europe, şi Stănescu, vicepreşedinte al Marfin, au intrat pentru prima dată în structura de conducere a ARB.

Ei i-au înlocuit pe Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank, şi Gheorghe Munteanu, directorul sucursalei Bucureşti a băncii Italo-Romena. Oprescu şi Munteanu nu au mai candidat pentru un nou mandat. Candidatul Raiffeisen a fost Vladimir Kalinov. Raiffeisen este una dintre băncile care au înfiinţat săptămâna trecută Consiliul Patronatelor Ban­care, o organizaţie paralelă a ARB.

Consiliul ARB este condus din poziţia de preşedinte de Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank. Vicepreşedinte este Petre Bunescu, directorul general adjunct al BRD. Din Consiliul ARB mai fac parte Sergiu Manea, vicepreşedintele BCR, şi Cătălin Pârvu, directorul general al Piraeus Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO